Turniej cukierniczy - wyniki i zdjęcia

SPRAWOZDANIE
z przebiegu etapu szkolnego
XX Ogólnopolskiego Turnieju Cukierniczego im. Wojciecha Kandulskiego  
w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi

Etap szkolny XX Ogólnopolskiego Turnieju Cukierniczego im. Wojciecha Kandulskiego zorganizowały i przeprowadziły w dniu 8 grudnia 2016r. Katarzyna Wojtalik i Marta Matuszewska-Sitek.
W eliminacjach szkolnych udział wzięły 4 zainteresowane uczennice z klasy 2a.

Konkurs przebiegał dwustopniowo. W ramach pierwszej części uczennice rozwiązywały test teoretyczny z zakresu produkcji cukierniczej, następnie w drugiej części – będącej sprawdzianem praktycznych umiejętności – uczennice wykonały tort okolicznościowy, ciasteczka bankietowe i  figurki z masy cukrowej. Tematyka prac turniejowych była dowolna.  Uczennice oceniała Szkolna Komisja Konkursowa w składzie:
mgr inż. Katarzyna Wojtalik – przewodniczący
mgr inż. Izabela Rosiak
mgr inż. Marta Matuszewska-Sitek
mgr inż. Ewa Jatczak                                       
mgr inż. Krzysztof Maśliński.    
 
Wyniki etapu szkolnego:
 

Lp. Imię i nazwisko Klasa Liczba punktów
1. Agata Bogucka 2a 218
2. Dominika Drożdż  2a 192
3. Aneta Frankowska  2a 191
4. Paulina Jóźwiak 2a 185
 

Organizatorzy przesłali do Komitetu Głównego w Poznaniu listę uczniów ZSPS w Łodzi rekomendowanych do etapu ogólnopolskiego. 
-------
Marta Matuszewska-Sitek, ZSPS w Łodzi, 12.12.2016
 

Dział: