Kryteria oceny uczniów w etapie szkolnym Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz

Przedstawiamy kryteria oceny uczniów w etapie szkolnym tegorocznego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz, który odbędzie się 29 listopada w ZSPS w Łodzi, od godz. 9:00.
Turniej składa się z części pisemnej (test) oraz z części praktycznej.
 

Kryteria oceny uczniów w szkolnym konkursie na najlepszego ucznia w zawodzie piekarz w roku szkolnym 2017/18

Kryterium

Możliwa maks. Ilość punktów

Część praktyczna

1. organizacja, bhp oraz higiena produkcji

5

2. kształtowanie bułek drobnych 

15

3. kształtowanie chały  

15

4. eksponat z ciasta maślanego

15

5. dekoracja z ciasta martwego

15

6. prezentacja

5

Łącznie cz. praktyczna

70

Część teoretyczna

30

Łącznie

100

Kryteria oceny uczniów w szkolnym konkursie na najlepszego ucznia w zawodzie cukiernik

Kryterium

Możliwa maks. Ilość punktów

Część praktyczna

1. organizacja, bhp oraz higiena produkcji

5

2. składanie i dekorowanie tortu

25

3. kształtowanie figurek z mas cukrowych 

10

4. wykonanie i dekorowanie ciasteczek bankietowych

15

5. wykonanie napisu z czekolady

10

6. prezentacja

5

Łącznie cz. praktyczna

70

Część teoretyczna

30

Łącznie

100

 

-----
Stanisław Bajor
dodał KM ' 24.11.2017

 

Fatal error: Call to a member function appendChild() on a non-object in /dp7/fstat/include.php on line 132

Fatal error: Call to a member function appendChild() on a non-object in /dp7/fstat/include.php on line 132

Dział: