Konkurs na Najładniejszy Mazurek - zapraszamy do udziału (regulamin)

Zapraszamy wszystkich uczniów do udziału w corocznym konkursie na Najładniejszy Mazurek. Przygotowane (w szkole!) mazurki należy oddać komisji konkursowej najpóźniej 5 wietnia 2017 roku do godziny 14:00. 
Ogłoszenie wyników nastąpi podczas Święta Mazurka w dniu 6 kwietnia 2017 roku. 
Poniżej przedstawiamy regulamin konkursu (klknij "czytaj dalej").

Kryteria oceniania przez komisję:

  • Dobór barw 0-10 pkt.
  • Oryginalność (pomysłowość) kompozycj 0-10 pkt.
  • Różnorodność użytych technik dekoracyjnych 0-10 pkt.
  • Estetyka 0-10 pkt.
  • Samodzielność wykonania dekoracji oraz stopień trudności 0-10 pkt. 

Mazurki będą oceniane przez Komisję, w skład której będą wchodzić m.in. przedstawiciele Izby Rzemieślniczej, Cechu Cukierników oraz Cechu Piekarzy i Przedsiębiorców i dyrektor Joanna Kośka. Przewidywana jest również nagroda publiczności.

  • Uczestnicy przynoszą własne surowce i półprodukty, składają i dekorują mazurka w szkolnej pracowni technologicznej 129 , 131 lub 132 w dniach od   20 marca do 5 kwietnia do godziny 14.00.
  • Prace mają być wykonane samodzielnie - jednoosobowo.
  • Szkoła umożliwi skorzystanie z barwników spożywczych do zabarwienia pomady, glazury, foremek, masy cukrowej. Blaty do mazurków można wypiec w szkole (z własnych surowców) lub przynieść gotowe, dekorowanie musi odbyć się w pracowniach szkolnych.

Wszelkich informacji dotyczących konkursu udziela  kierownik szkolenia praktycznego – Katarzyna Wojtalik oraz organizatorzy: Ewa Jatczak i Maria Krawczyk.
-----
Ewa Jatczak, 20.03.2017

Dział: