Konkurs na Najładniejszy Mazurek - zapraszamy do udziału (regulamin)

Zapraszamy wszystkich uczniów do udziału w corocznym konkursie na Najładniejszy Mazurek. Przygotowane (w szkole!) mazurki należy oddać komisji konkursowej najpóźniej 16 marca 2016 roku do godziny 14:00. 
Ogłoszenie wyników nastąpi podczas Święta Mazurka w dniu 17 marca 2016 roku
Poniżej przedstawiamy regulamin konkursu.

  • Kryteria oceniania przez komisję:                                                                                                         
    - Dobór barw 0-10 pkt.                            
    - Oryginalność (pomysłowość) kompozycj 0-10 pkt.                             
    - Różnorodność użytych technik dekoracyjnych 0-10 pkt.                        
    - Estetyka 0-10 pkt.              
    - Samodzielność wykonania dekoracji oraz stopień trudności 0-10 pkt.
  •  Mazurki będą oceniane przez Komisję, w skład której będą wchodzić m.in. przedstawiciele Izby Rzemieślniczej, Cechu Cukierników oraz Cechu Piekarzy i Przedsiębiorców i dyrektor Joanna Kośka.  Przewidywana jest również nagroda publiczności.
  • Uczestnicy przynoszą własne surowce i półprodukty, składają i dekorują mazurka w szkolnej pracowni technologicznej 129  lub 131 w dniach 9, 10, 14, 15, 16 marca 2016 r.
  • Prace mogą być wykonane samodzielnie lub w grupach dwuosobowych (w klasach drugich technikum mazurki  wykonywane mogą być tylko samodzielnie).
  • Szkoła umożliwi skorzystanie z barwników spożywczych do zabarwienia pomady, glazury, foremek, masy cukrowej. Blaty do mazurków można wypiec w szkole (z własnych surowców).

Dla uczestników konkursu pracownia będzie czynna w dniach

  • środa – 9 marca w godzinach 11:00 do 15:00,
  • czwartek – 10 marca w godzinach 12:00 do 16:00,
  • poniedziałek – 14 marca w godzinach 11:00 do 16:00,
  • wtorek – 15 marca w godzinach 11:00 do 16:00,
  • środa – 16 marca w godzinach 10:00 do 14:00.
  • Wszyscy uczniowie biorący udział w konkursie otrzymają oceny z technologii (od dobrej do celującej w zależności od zajętego miejsca w konkursie). Nagrodą główną będzie udział w profesjonalnym szkoleniu cukierniczym w Akademii Tortowni.
  • Wszelkich informacji dotyczących konkursu udziela  kierownik szkolenia praktycznego – Katarzyna Wojtalik oraz organizatorzy: Ewa Jatczak i Maria Krawczyk.
    -----
    Ewa Jatczak, 8.3.2016

 

Dział: