Koło Piekarzy i Cukierników w r.szk. 2015/2016

Zapraszamy do udziału w zajęciach Koła Piekarzy i Cukierników - Koło otwarte jest dla każdego, a szczególnie zapraszamy uczniów klas pierwszych!

Zakres działalności koła

- Propagowanie piekarstwa i cukiernictwa;
- Umożliwienie przeprowadzania wypieków pieczywa piekarskiego i sporządzania wyrobów cukierniczych zainteresowanym uczniom (w formie zajęć pozalekcyjnych);

- Przygotowanie uczniów uczących się zawodu piekarz i cukiernik do konkursów zawodowych i do egzaminu zawodowego;
- Udział w imprezach okolicznościowych związanych z promocją szkoły;
- Organizowanie konkursów zawodowych dla piekarzy i cukierników.

Zajęcia pozalekcyjne w ramach koła
Terminy zajęć pozalekcyjnych w roku szkolnym 2015/2016
- poniedziałek od 14:45
- wtorek od 12:55
- środa od 14:45
- czwartek od 13:50
- piątek do uzgodnienia indywidualnego.
Chęć uczestniczenia w zajęciach należy zgłosić co najmniej dzień wcześniej.
Uczniowie mają możliwość uczestniczenia w zajęciach w terminach ustalonych przez opiekunów koła oraz w terminach uzgadnianych z opiekunami indywidualnie. Liczba godzin zajęć uzależniona jest od liczby chętnych do uczestniczenia w zajęciach.

Opiekunowie koła
Kołem opiekują się nauczyciele:
mgr inż. Ewa Jatczak i mgr inż. Krzysztof Maśliński.
Z kołem współpracują nauczyciele przedmiotów zawodowych.
Miejsce odbywania zajęć
Pracownia piekarsko-cukiernicza, sale 129, 131, 132. Uczeń zobowiązany jest do posiadania odzieży roboczej (fartuch lub bluza i nakrycie głowy).

-----
Opr.: K.Maśliński
ZSPS w Łodzi, 2.09.2015

Dział: