Aktualności

Świąteczne spotkanie Mieszkańców Osiedla Bałuty - Doły w ZSPS

8 grudnia 2017r w naszej Szkole odbyło się - już po raz kolejny - Spotkanie Mieszkańców Osiedla Bałuty - Doły, zorganizowane przez Radę Osiedla Bałuty - Doły oraz Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi.
Gościliśmy około 100 zaproszonych osób. Na Wieczerzę przygotowaliśmy - jak na szkołę spożywczą przystało - dużo słodkości. Goście delektowali się także posiłkami na zimno i gorąco.
Czas umiliły występy dzieci i młodzieży z Centrum zajęć Pozaszkolnych nr 1  oraz kabaretu z Domu Dziennego Pobytu „Zacisze”.

 

TERMINY EGZAMINÓW ZAWODOWYCH - STYCZEŃ 2018

Część pisemna – 11 stycznia 2018r.
Godz. 10.00  – kwalifikacja T.04 Produkcja wyrobów cukierniczych (klasa 3ta)

                      – kwalifikacja T.05 Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych
Godz. 12.00  – kwalifikacja T.16 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych (klasa 4ta i 4tb)

Na egzamin należy zgłosić się 30 minut przed jego rozpoczęciem.

 

W "Spożywczaku" obrodziło Mikołajami!

Uczniowie, którzy 6 grudnia mieli na głowach czapki, symbolizujące nakrycie głowy Świętego Mikołaja, zostali obdarowani… Nie, nie były to cukierki.
Jesteśmy szkołą, która dba o dobre nawyki żywieniowe, należymy do Łódzkiej Sieci Szkół Promujących Zdrowie, dlatego... uczniowie, zamiast pustych kalorii, od Mikołaja i jego pomocników otrzymali zestaw bakalii. Smaczne i zdrowe przekąski zostały przygotowane przez uczennice z Samorządu Uczniowskiego i zawierały codzienny skład najlepszych wartości odżywczych.

Zdobądź zawód na bezpłatnym kursie kwalifikacyjnym w Spożywczaku !

Rozpoczynamy rekrutację na bezpłatne Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe !!! 
Kwalifikacyjne kursy zawodowe to propozycja dla osób dorosłych, które pragną:
- uzupełnić wiedzę zawodową,
- zdobyć nowy zawód,
- przekwalifikować się zawodowo.
Proponujemy dwa rodzaje kursów: 
yes T.4 PRODUKCJA WYROBÓW CUKIERNICZYCH
yes T.16 ORGANIZACJA I NADZOROWANIE PRODUKCJI WYROBÓW SPOŻYWCZYCH.
Po ukończeniu kursu, absolwent otrzymuje zaświadczenie, które upoważnia go do przystąpienia do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, przeprowadzanego przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną.

Ze szkolnego FB: Pomagamy!

Szkoła wzięła udział w VI edycji akcji charytatywnej "Podziel się Wigilią", zorganizowanej przez Biuro Poselskie Małgorzaty Niemczyk. Zebraliśmy całkiem pokaźną ilość produktów.
Dzięki tej akcji około 600 dzieci, podopiecznych łódzkich Ośrodków Szkolno-Wychowawczych i dzieci z Fundacji Krwinka, otrzyma paczki na święta.

Kolejny wyjazd do CNK

Kolejne klasy - 2ta i 2tb - w ramach projektu „Zdobywam wiedzę - zdobywam świat” odwiedziły

„Centrum Nauki Kopernik” w Warszawie. Było ciekawie …
Zwieńczeniem wyjazdu była projekcja filmu w planetarium „I ty możesz zostać kosmitą”.

Kryteria oceny uczniów w etapie szkolnym Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz

Przedstawiamy kryteria oceny uczniów w etapie szkolnym tegorocznego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz, który odbędzie się 29 listopada w ZSPS w Łodzi, od godz. 9:00.
Turniej składa się z części pisemnej (test) oraz z części praktycznej.
 

Strony